• Menu
  • Menu
westin sømmet

Westin Sømmet

Sømmet fra Westin

Sømmet er en gjennomløps-sluk utviklet av danske Westin. Sømmet et dansk for “spiker”, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor den har fått det navnet. Og som Westin selv ublygt sier det: “And this one has nailed a lot of seatrout”.

Det er dog ikke bare prat og skryt fra Westin sin side. Denne sjøørretsluken er en utrolig effektiv kreasjon, som er en favoritt blant mange sjøørretfiskere i Skandinavia. Alle seriøse sjøørretfiskere bør ha et eksemplar av Sømmet i slukboksen.

westin sømmet sjøørretsluk

annonselenke

Perfekt imitasjon av tobis

Den har fått navnet sitt etter det danske ordet for spiker, men når den treffer vannet så er den en perfekt imitasjon av en tobis. Denne avlange byttefiske er blant sjøørretens absolutte favoritter, og det er ikke uten grunn at flere av de mest effektive sjøørretslukene imiterer nettopp tobis.

sømmet fra westinNår du sveiver inn Sømmet, så ruller den rundt sin egen akse, i tillegg til at den slentrer fra side til side. Legger du inn noen spinnstopp underveis så er det nesten garantert at sjøørret lar seg friste.

Westin Sømmet fiskes best med rolig og jevn innsveiving, eller hurtig og rykkvis med innlagte spinnstopp. Her er det bare å prøve seg frem for å se hva som trigger sjøørreten der du fisker.

Langtkastende og blyfri sjøørretsluk

Sømmet er en miljøvennlig og blyfri sluk, som er laget av sink. I motsetning til bly så er ikke sink giftig, så skulle du slite vekk denne så sparer du miljøet. 

På grunn av den kompakte konstruksjonen, så kan denne kastes langt, selv i dårlig vær og dager med mye vind. Den fisker dessuten også litt dypere enn andre tobisimitasjoner, som for eksempel MO Coast Tobis.