• Menu
  • Menu
mo coast tobis

MO Coast Tobis

MO Coast Tobis fra Abu Garcia

MO Coast Tobis er en kystwobbler som er utviklet av den anerkjente danske sjøørreteksperten og slukdesigneren Mogens Olesen. Som navnet tilsier så etterligner denne kystwobbleren et av sjøørretens absolutte favorittbytter, nemlig tobisen. 

mo coast tobis sjøørretsluk

annonselenke

Dette er en utrolig effektiv sjøørretsluk på steder hvor sjøørreten jakter på tobis, og det er ingen overdrivelse å si at dette er en av de beste tobisimitasjonene på markedet. Fisker du i grunne viker, ved sandstrender eller andre plasser hvor sjøørreten jakter tobis så er MO Coast Tobis et sikkert kort.

Realistisk tobisimitasjon som trigger sjøørreten

MO Coast Tobis har en lang og slank utforming, dette kombinert med materialene den er bygd av gir den en meget realistisk gange i sjøen. Den går horisontalt i sjøen, samtidig som den slentrer rolig fra side til side i realistiske bevegelser.

mo coast tobis kystwobbler

For å fiske MO Coast Tobis så effektivt så mulig så gjelder det å sveive inn med “rett hastighet”. Sluken oppfører seg forskjellig i vannet alt etter hvor fort du sveiver inn, så her gjelder det å prøve seg frem for å finne rett hastighet. Prøv deg frem ved å observere hvordan sluken oppfører seg i vannet i de forskjellige hastighetene til du finner et optimalt bevegelsesmønster.

Det anbefales også at du legger inn noen “spinnstopp” når du fisker med denne sluken. I praksis betyr dette enkelt og greit at du stopper å sveive inn i et sekund eller to før du fortsetter innsveivingen. Sjøørreten pleier ofte å følge etter sluken et godt stykke, og slike spinnstopp trigger ofte fisken til å ta sluken.

Vellaget kystwobbler i lekre farger

MO Coast Tobis er en vellaget kystwobbler som kommer i flere forskjellige flotte farger, alt fra helt realistiske fiskeimitasjoner, til mer skrikende og lokkende farger. Kvaliteten på lakkeringen er veldig god, med intrikate og flotte detaljer som gir kystwobbleren et naturtro utseende. 

Selve sluken veier 19 g og er 12,5 cm lang. Det lange og slanke designet gjør at den klarer forholdsvis lange kast.

MO Coast Tobis sjøørretsluk fra abu garcia

En ting å være oppmerksom på når det kommer til kystwobblere som MO Coast tobis er at de ikke er laget av metall, og den tåler dermed litt mindre juling enn hva en vanlig sjøørretsluk vil gjøre.

Det kan derfor være lurt å prøve å unngå for mye kontakt med svaberg og andre harde overflater som kan skade den. Behandler man den litt pent så er dette en sluk som garantert vil gi deg mange gode opplevelser som sjøørretfisker.